+32 (0)3 647 02 24 team@advies4kmo.be

4 redenen waarom het onderhouden van je website net zo belangrijk is als het onderhouden van je auto

 

Om de 15000km ga je met je auto naar de garage voor onderhoud, zodat deze goed blijft functioneren en je je geen zorgen hoeft te maken over plotse mankementen of hoog oplopende kosten voor iets wat met een standaard ingreep gefikst kon worden.

 

Voor je website is dit ook zo. In eerste instantie kies je voor de juiste plug-ins, die goed met elkaar samenwerken en de veiligheid waarborgen. Verder dien je regelmatig updates uit te voeren en back-ups te maken, om niet onverwachts in de problemen te komen. Stel je voor dat je website niet meer goed functioneert of niet meer beschikbaar zou zijn. Niet leuk voor je bezoekers en al helemaal niet voor het product of de dienst die je aanbiedt!

 

Met regelmatig onderhoud kan je deze rampscenario’s eenvoudig vermijden. Laten we eens kijken wat zo een onderhoud jou precies levert:

 

1. Veiligheid

Je website dient een veilige plek te blijven. Geen virussen, geen hackers, geen spam. Deze indringers verstoren niet alleen de functionaliteiten en de beschikbaarheid van je website, maar kosten jou veel tijd en geld – tot mogelijks een nieuwe website – om alles weer recht te zetten.

 

Vandaar dat het belangrijk om je website regelmatig up te daten. Zo laat je toe dat de beschermingen die de programmeurs continue blijven ontwikkelen, ook effectief hun werk doen op jouw website.

 

2. Nieuwe functionaliteiten

Naast extra bescherming werken programmeurs ook aan nieuwe functionaliteiten. Met een update installeer je deze op jouw website en kan je er ook gebruik van maken. Handig, enerzijds, maar essentieel, anderzijds. Zonder updates riskeer je dat je website niet meer goed werkt en dat bezoekers, maar ook Google afhaken.

 

3. Snelheid

Als je je website regelmatig updatet, draag je ertoe bij dat je website snel laadt. Snel laden is leuk voor je bezoekers, want die hoeven niet lang te wachten. Snel laden heeft ook een positieve impact op de score van je website in de zoekresultaten. Google beloont namelijk websites die vlot laden. En zo wordt je website beter gevonden.

 

4. Back-up

Tot slot is het cruciaal om je website regelmatig te back-uppen. Mocht er dan toch iets ernstigs mislopen, is niet alles verloren en kan je terugvallen op de meest recente kopie van je website.

 

In het DIY-website Fundamental Pakket is onderhoud inbegrepen zodat je je geen zorgen hoeft te maken.